Saturnus ligger nära Humlegården i Stockholm och är sedan flera årtionden en klassiker för alla smaker och åldrar. Hit söker sig studenter, affärsmänniskor, familjer och turister för dess härliga utbud av utsökt mat, härliga godsaker och smakliga drycker.

Det som satte Saturnus på kartan från början var caféets fantastiska kanelbullar. De är absolut störst i stan, helt enorma, men också fantastiskt goda. Hit skall man komma om man både är hungrig och riktigt sugen på en hembakt bulle utan jämförelse. Även om det i början kan verka som att man aldrig kommer att klara av den så är den så god att man gör det till sist.

Detta var ett av de första caféerna i Stockholm som började servera kaffe latte i stora skålar, vilket snabbt attraherade stadens studenter på eftermiddagarna. Här diskuteras filosofi och skvaller omväxlande medan det glatt sörplas gott kaffe, te eller juice och man kan också beställa goda sallader, mackor och pajer. Här är man också mycket duktig på soppor som alltid serveras med nybakt bröd, smör, ost och groddar. Smakrikt, innovativt och mycket generöst!

Lokalen är ganska liten så det gäller att man har tur när man kommer. Det är dock en del av charmen; att man inte fallit för frestelsen att expandera för mycket. Rent, enkelt och snyggt men samtidigt dignande av härliga produkter att välja mellan.

Missa inte den roligt serverade frukosten! Man får ett jättelikt fat med yoghurt, müsli, ägg, fruktsallad, smörgås, juice och kaffe och det tar en evighet av avverka hela festen. Hit skall man komma när man har stor aptit och gott om tid. Har man inte sällskap, ta med en god bok. Det viktiga med café Saturnus är att inte stressa då man verkligen skall njuta av de väl tilltagna dryckerna, bakverken och rätterna – annars får man be om en doggy bag för att fortsätta festen hemma!