Vare sig man är boende eller besökande i Göteborg så är alla kaffeälskares måste Kalei Kaffebar! Här man kan uppleva kaffe som aldrig förr och göra en kaffebaserad kulinarisk resa världen runt under jobbpausen, söndagseftermiddagen eller varför inte i sällskap med goda vänner så där helt apropå!

Kalei Kaffebar grundades år 2013 av Elin Conradsson som själv är en hängiven kaffefantast och därmed ville förmedla både sin kärlek och expertis i ämnet till likasinnade. Idén är att man antingen kan njuta av olika kaffesorter från hela världen, samtidigt som man mumsar på något riktigt gott, eller till och med går på kaffeprovning för att få insikt, kunskap och en härlig upplevelse.

Kaffe är mer än bara en dryck. Beroende på var bönan växer, hur den skördas och behandlas, mals och bryggs kan man uppnå mycket olika resultat. Under kaffeprovningen får man både historik och förslag till hur kaffet bäst serveras och åtnjuts och man får bland annat prova olika sorter från all världens olika bergsregioner, från Sydamerika eller Afrika. Självklart finns det också ett stort utbud av produkter som man kan handla med sig hem.

Här har man också mycket goda bullar, kringlor och bakverk och det kan till och med vara svårt att välja bland det smarriga utbudet. Här finns också ett gott lunchutbud med fräscha sallader och smörgåsar för alla smaker. Lokalen är enkelt men stilfullt inredd och man spelar soft musik som höjer upplevelsen ytterligare.

Prova de många olika kaffesorterna serverade som cappuccino, espresso eller mörkt och utan tillbehör. Smaken är som bekant som baken men det som förenare alla kaffedrycker här är att de är perfekt rostade av baristas som verkligen vet vad de gör. En latte är inte bara en latte på detta café; det är en kärlekshistoria som handlar om Sveriges mest älskade dryck!