För den som älskar riktigt stora portioner serverade i fantasifulla fat och koppar är Älskade Traditioner på Södermalm i Stockholm det perfekta kaféet. Här har man inrett ett trevligt kafé i riktig retrostil som påminner om en korsning mellan Sverige förr i tiden och en amerikansk diner i 1950-tals miljö. Till och med personalen är klädd som hämtade ur filmen Grease och allt som görs här är stort och smarrigt; från härliga blåbärspajer till enorma koppar choklad med grädde och marshmallows!

Det som dock verkligen satt Älskade Traditioner på kartan är dess fantastiska freakshakes, enorma kreationer som inte liknar någonting annat. Fenomenet kommer ifrån Australien och har spridits över hela världen och smarrigare saker får man leta efter!

Här har man tagit en vanlig milkshake och sett till att den blir så lockande, smarrig och kalorihaltig som möjligt och det finns inga gränser när det kommer till dessa underbara kreationer.

Vill man själv göra en freakshake går det alldeles utomordentligt bra. Det är bara att börja med att göra en vanlig milkshake med klassiska smaker som jordgubb, vanilj eller choklad och sedan börja dekorera av hela sitt hjärta!

Bland de vanligaste ingredienserna när det kommer till Freakshakes är en munk som sätts på glasets kant. När den så hamnat på plats på glasets topp kan man börja dekorera ännu vildare med grädde, strössel, godisbitar och frukter. Freakshaken skall vara stor och extremt generöst tilltagen och skall få omgivningen att dregla av avund. Vem vill inte sätta i sig godis, munkar och milkshake på en gång?

Kaféet Älskade Traditioner inriktar sig på “den gamla goda” tiden och deklarationen går konsekvent i retrostil. Man kan träffa vänner och bekanta här under hela dagen och även barnvagnar är tillåtna. Det kan däremot vara svårt att komma hit med en fyraåring om man inte ständigt vill höra ett evigt tjat om jättestora godisgrejer!