Det spelar ingen roll om man är hängiven ekolog eller helt enkelt en stor gottegris; är man i Malmö bör man inte missa det lilla, underbara fiket Green Queen som ligger alldeles vid Jesusparken. Här jobbar man intensivt på att både rädda planeten samtidigt som man erbjuder fantastiskt goda bakverk, rätter och drycker.

Hela konceptet går ut på en grön livsstil och lokalen är inredd därefter. Eftersom det inte finns så många sittplatser kan man också handla med sig godsaker eller sitta i den intilliggande parken; oavsett vad man gör så garanteras man en hälsosam och smakrik upplevelse! Vad kan vara mer passande än att sitta ute i naturen när man är på ett riktigt hälsocafé?

Här har man inriktat sig på Raw Food och hälsodrycker och det finns ett stort utbud: man kan smutta på en dryck med bipollen om man känner sig lite hängig, ta en smoothie med ekologiska grönsaker eller en cheesecake smaksatt med lavendel. Roligt, modernt och hela tiden nyttigt! Man undviker processade produkter som vitt socker men ersätter dessa med allt vad Moder Jord har att erbjuda som honung, nötter och olika torkade bär och frukter.

Vill man kan man också äta lunch här och naturligtvis finns det många alternativ om man är allergiker, laktosintolerant eller har svårt för gluten. Har man lite bråttom kan man ta en hälsoshot för att öka på energin och det finns olika kaffesorter för alla smaker. Det handlar hela tiden om att det skall vara gott och nyttigt på en och samma gång.

Green Queen har dessutom en alldeles utomordentlig hemsida där man kan handla hem en massa olika hälsoprodukter att belöna kropp och sinne med: blåbärs- eller vetegräspulver, spirulina, chaga te och ärtprotein är bara några exempel och den kunniga personalen är duktig på att komma med förslag och rekommendera produkter.