Annas hembageri i Mariefred utsågs år 2016 till Sveriges bästa café enligt den prestigefyllda White Guide, som årligen testar och betygsätter minst 800 etablissemang runtom i landet. Detta, förutom en rad andra priser och utmärkelser, är bara bekräftelse på det som bageriets stamkunder har vetat i många år: här blir man aldrig besviken!

Först och främst är produkterna här alldeles utomordentliga och man har framarbetat egna recept på himmelsk goda brödsorter baserade på alla möjliga ingredienser. Vad sägs om ett rejält valnötsbröd som är så gott att man knappast behöver pålägg eller det prisbelönade brödet med rostat havre med linfrö? Glöm atkinsdieter och liknande; här går det ut på bröd, bakelser, bullar och konsten att verkligen njuta av dem! Så slut ögonen, ta ett rejält bett och bara njut av smaken av tradition och expertis.

Caféet är byggt som ett klassiskt, svenskt, rött sommartorp och under vackra soldagar kan gästerna sitta vid små bord ute i gröngräset och njuta av naturens dofter, ljud och smaker. En underbar paus i vardagslivet eller trevligt utflyktsmål för hela familjen på helgerna. Doften av gott kaffe och nybakade bullar för tankarna till barndom, gamla goda tider och lyckliga hem…en nostalgisk resa som fyller en med välbehag och glädje.

På Annas hembageri har man dessutom valt att dela med sig av sin kunskap och enorma bakglädje genom att anordna kurser i bland annat surdegsbakning och ekologisk bakning. Kurserna brukar ligga på söndagar och är oerhört populära så det kan vara en god idé att hålla utkik efter dem på bageriets hemsida då de snabbt blir fullbokade. Man kan komma ensam eller arrangera en kurs för familjen eller kollegorna och efter att man lärt sig hur man får fram dessa produkter kan man glädja sig åt ett framtida liv med ett väldoftande hem fullt av den där härliga aromen av nybakat bröd.